De kampioen.

Vandaag kregen we weer het ANWB blad de kampioen binnen. In de meeste bladen van de kampioen staan de meest leuke reizen vermeld en nu ook weer. Met plezier lees ik over een reis naar kroatie of naar de Ardeche in Frankrijk. Verlekkerd staan er ook nog allemaal andere leuke vakantie dingen in. Als ik de kampioen uit heb fantaseer ik mezelf met peter weer heerlijk op vakantie ergens in Frankrijk met onze tent. Voor de tent staan dan de tafel en stoelen met heerlijk stokbrood en een of ander groot stuk franse kaas dat we op zo een boeren markt gekocht hebben. meestal met nog meer lkekers erbij in de Franse zomerzon.
Als ik het blad uit heb ben ik enerzijds heel opgewekt over het feit wat voor leuks je allemaal wel niet kan doen, maar anderzijds vind ik het best jammer dat ik nu niet meer echt op vakantie kan. Ik mag nederland niet uit en zelfs de wadden eilanden is al verboden gebied voor mij. Dit komt omdat ik op de longtransplantatie lijst sta. Ook komt het omdat ik te ziek ben om nog lekker onbezorgd te kunnen gaan kamperen. Ik zou wel willen hoor, maar mijn lijf zegt nu echt HO, niet doen dat overleef ik niet.
Ook vinden Peter en ik kamperen met zuurstof tanks enzo een veel te veel gedoe. Wat ik nog wel kan en doe als het even goed met me gaat is een weekendje of weekje weg in een centerparks huisje of Landal greenparks huisje ergens in nederland. Of een mooi hotelletje.
Er zijn zat leuke dingen te doen die ik ook nog wel kan.
Vandaag was weer een lekkere dag. Ik heb vanmorgen wat was gedaan en vanmiddag kwam mijn schoonmaak hulp die mijn huisje weer mooi heeft gemaakt. Alles is weer op orde nu en dat voelt erg lekker. Nu alleen nog het laatste beetje strijk morgen en dan is alles klaar.
Aan het eind van de middag ben ik nog even naar het kruidvat geweest en heb daar tandpasta gekocht, scheermessen en een aquarel papierblok in ringband vorm en dan kan ik weer lekker aquarellen.
Daarna heb ik gewone boodschappen gedaan. ik moest broodbeleg hebben en avondeten. We hebben bloemkool met kerriesaus gegeten en daarbij aardappelen met vlees, heerlijk was het.
Na het avond eten is peter een uurtje gaan wielrennen met Hein en daarna hebben ze PSV en Feyenoord gezien op TV. Het is nu nog bezig omdat PSV net in de 88 ste minuut er nog een scoorde. Nou ik ben even gaan sprayen omdat het anders zo erg laat wordt.
Ik ben al best moe. Vandaag heb ik ook weer iets goeds gedaan en 5 kaarten op de bus gedaan.
Soms heb je wel eens dat je een verhuiskaart krijgt of een bekende ligt in het ziekenhuis en dan moet ik nog even een kaartje sturen maar stel het steeds uit. Welnu heb ik dus alle achterstallige kaarten opgestuurd.
Ik ben op het moment nog steeds bezig met de prednison 30 mg en de antibiotica ciproxin. Ik merk dat ik door de prednison wel veel fitter ben en minder beauwd ben maar ik heb het idee dat ik nog evenveel hoest en dat de ciproxin dus niet echt helpt waardoor ik best de zenuwen heb over maandag de 25 ste. Dan moet ik weer op controle en dan moet ik wel lekker blazen en anders moet ik weer het ziekenhuis in. Ik hoop van niet, maar ik heb het niet echt voor het zeggen. Ik kan beter iets te vroeg erin dan te laat anders lig ik ook weer langer.
maar jullie horen vanzelf wel wat de dokter over me gaat zeggen en hij heeft alleen maar het beste met me voor. Het belangrijkste is nu in leven blijven en daar moet ik alles voor doen en ook de nare dingen. Ik moet tenslotte nog wel twee jaar of langer wachten op nieuwe longen.
Ik las in de krant en zag op de TV vorige week dat ze die donor registratie formulieren weer gaan rondsturen naar iedereen. Nu hoop ik dat iedereen hem invult en dat er daardoor hopelijk meer donor longen beschikbaar komen. Dus mensen pak uw kans en vul die donor registratie formulier in als je die krijgt thuis gestuurd. als je er nu alvast een wilt hebben dan kan je die heel makkelijk downloaden of ik heb ze ook thuis liggen en die stuur ik dan zo even op.
Ik ga zo even kijken wat voetbal gedaan hebt en dan ga ik lekker slapen.
Morgen schrijf ik weer.


One Response to “De kampioen.”

 1. manon Says:

  HOI Pascale,
  Als je morgen naar me toekomt met peter kunnen we lekker eve haarlem in of heb je zin om even corinn en tim te bezoeken of met heel mooi weer naar t strand een terrasje pakken .
  we kunnen ook heerlijk in de tuin zitten hoor,je zegt t maar .
  leuke weglog stukjes heb je geschreven .
  dikke kus manon

Leave a Reply