Onze vakantie.

Het is nu zaterdag avond en ik zal beschrijven hoe onze week vakantie was in Rabbitt Hill in de buurt van Apeldoorn.

Vrijdag 4 november begon onze vakantie. In de morgen had ik nog wat boodschappen gedaan en alle spullen gereed gemaakt om mee te nemen.
Om vijf uur in de middag zijn we weggereden en we dachten dat er wel veel file zou zijn, maar dat viel reuze mee. We zijn eerst naar Utrecht gereden over de A12 richting Anneloes en Frido die daar een prachtig nieuwbouw huis hebben en een mooie grote tuin erbij. Het zag er allemaal erg mooi uit. We hebben van Anneloes en Frido nog hele mooie foto’s gehad van onze bruiloft op CD dus die laten we ook nog mooi afdrukken. Dan hebben we alle eigen gemaakte foto’s bij elkaar en kunnen we die mooi in het nieuwe foto album doen.
Om zeven uur gingen we weer verder richting Apeldoorn naar het landal Greenparcs huisje in Rabbitt Hill. We zaten in een 4 persoons huisje aan de rand van het park. Eerst de sleutel opgehaald en toen naar het huisje. Zag er allemaal prima uit. Alleen er was geen zuurstof tank in het huisje. Peter en ik zijn toen weer terug gegaan naar de receptie en inderdaad was er gewoon zuurstof gebracht maar niet in het huisje gezet. De aardige technische dienst van Landal heeft toen de vloeibare zuurstof tank voor ons in het huisje gezet. Het was verder prima geregeld. Rond iets voor achten hebben we nog even patat met kroket en kaas soeffle gegeten en dat smaakte best lekker even vet snacken.
In de avond waren we alletwee best moe en hebben we TV gekeken en zijn niet te laat gaan slapen.

Zaterdag
Op zaterdag zijn we naar Apeldoorn gegaan en hebben daar lekker gewinkeld. Eerst een boekenwinkel in en daarna de gewone winkelstraat in. Daar zagen we de Sting en hebben daar wat kleding gekocht. Voor mij twee T shirts en voor Peter een mooi vest en een leuk shirt voor eronder.
Op een gegeven moment kwamen we bij een plein waar we wat koffie en warme chocolade melk hebben gedronken. We zagen ook een markt. Die hebben we ook over gelopen. Daarna waren mijn benen best moe. Peter zag nog een computerwinkel van Apple en moest even naar binnen om al dat mooi computerspul te bekijken.
Daarna zijn we moe en voldaan naar het huisje terug gegaan. In de avond hadden we een lekker broodje shoarma gegeten en dat was ook erg lekker. Verder hadden we lekker alletwee een goed boek en af en toe even TV gekeken. Gewoon even relaxen in de avond.

Op zondag zijn we in de morgen naar Almere gerden waar we eerst naar mijn ouders zijn gegaan die daar in een mooie flat wonen. We hebben daar lekker bijgekletst en Peter heeft wat aan mijn vader zijn computer gerommeld zodat die wat sneller werd. Rond drie uur zijn we naar mijn zus gegaan die daar vlak bij wont om de verjaardag van haar man Jeroen te vieren. Jeroen en mijn nichtje Maressa hadden erg lekkere appeltaart gebakken en was het een hele gezellige verjaardag. Rond zes uur gingen we weer naar het huis van mijn ouders en hebben we daar nasi gegeten. Mijn moeder kan namelijk heerlijke nasi maken waar Peter en ik groot fan van zijn.
In de avond reden we weer richting het huisje op Landal en was het maar 45 minuten rijden en dat viel ons mee. Vanaf Almere naar Den Haag duurt langer.
In de avond hebben we gekaart en een ander dobbelspelletje gedaan.

Maandag zijn we weer naar Apeldoorn geweest en hebben we de rest van deze stad bekeken. We zijn ook in een leuk eetcafe beland en daar hadden we erwtensoep met roggebrood en spek. Dat was best lekker. We zaten heerlijk te smullen en ondertussen een boekje te lezen. We zaten namelijk in een rustige niet rokers hoek waar een lekkere bank was met een tafel met van die leesbladen. Hier hebben we een tijdje gezeten.
We zijnin Apeldoorn ook nog naar een paar lampenwinkels geweest en zagen toch een paar keer de mooie lamp die we eerder bij de winkel in de megastores ook hadden gezien, we waren er nu zeker over uit die wordt het.
In de avond heb ik stamppot zuurkool gemaakt met worst en spekjes.

Dinsdag zijn we naar Paleis het Loo geweest en hebben dat hele paleis doorgelopen. Het was erg mooi en leuk om te zien omdat het erg moi weer was en ok de paleis tuin erg mooi was. Ook was er een tentoonstelling over de bruidsjurk van prinses Margriet en de jurken van haar schoondochters. Ook waren de trouwpakken van alle heren tentoon gesteld en de kleding van alle bruidskinderen.
Toen we binnen kwamen werd ons gevraagd of ik mijn rugtas wilde inleveren bij de gaderobe. De museum medewerker had namelijk niet door dat er in die tas een zuurstoftankje zat. Dus ik netjes uitgelegd dat ik niet zonder tank het hele paleis door kan lopen. Later in een van de hallen kwam nog iemand me vragen of die rugtas niet naar de gaderobe moest. Maar ze verontschuldigde zich gelijk al omdat ze pas later zag dat ik zuurstof op had en dat die tank toch ergens in moet meezeulen. Het paleis het Loo was erg leuk om te bezoeken. We hebben vanalles gezien. Wat me opviel was dat in de vele kamers vaak een soort kastje staat met kleine laatjes erin. Ik heb wel 20 van dit soort kastjes gezien. Nou als je dan wat kwijt was vroeger en het moest ergens in zo een laatje zitten dan was je volgens mij wel een dagje zoet met alle laatjes doorzoeken van alle kastjes.
Verder hadden ze mooie slaapkamers en werk kamers en was het gewoon wel erg leuk om te bezoeken. We moesten wel twee trappen op en dat ging eigenlijk wel. Ik had toen een goede dag omdat het niet al te vochtig was buiten.
Na het bezoek aan het paleis zijn we weer terug gegaan en hebben we in de avond pasta gegeten.

Op woensadag zijn we naar de Koning Willem 3 kazerne gegaan in Apeldoorn en hebben daar samen met Jeroen (Man van mijn zus Stefanie) lekker gelunchet.
Jeroen werkt daar namelijk als fysiotherapeut. Op deze kazerne zitten de mannen van de landmacht en de Marechauche. Allemaal mannen en vrouwen in uniform. We hadden een heerlijk broodje dat nog ovenvers en warm was met daarbij een koppie thee. We lieten het ons lekker smaken. Na de lunch hebben we nog een rondleiding gehad van Jeroen bij de medische dienst en de werk kamer van Jeroen gezien waar menig patient onder handen wordt genomen en gekraakt. Na het bezoek bij Jeroen zijn we weer naar het landal park gegaan en hebben in de middag daar gezwommen. Gelukkig pastte ik nog in mijn badpak en rekt de stof lekker mee.
Het zwembad was niet zo groot en lekker verwarmd. Er was ook een bubbelbad. Na een uurtje badderen zijn we er weer uit gegaan en naar het huisje gegaan.
In de avond heeft Peter lekkere pannenkoeken gebakken.

Op donderdag in het begin van de middag was het nog mooi weer en hebben we een boswandeling gemaakt. Er was een wandeling van 7 km en een van 4 km. Nou we begonnen dus enthousiast aan die van 4 km, maar na een half uurtje was ik op en konden mijn benen niet meer. Ik moest steeds stoppen en na 2 km lopen zijn we weer naar het huisje terug gegaan. Ik was eigenlijk te benauwd om een boswandeling te maken, het lukte gewoon niet en was alleen maar afzien voor me. Op dat soort momenten verlang ik wel naar een nieuw setje longen omdat het prachtig is in het bos maar door mijn zieke longen lukte een boswandeling niet.
Wel hebben we op het park zelf veel konijnen en eekhoorns gezien. Ik heb nu nog zere benen van die boswandeling en dat is van de spierpijn.
Na de wandeling zijn we in de auto gestapt en hebben allerlei leuke dorpjes langsgereden in een leuke autorit. Met de kaarterbij hebben we heel wat bosweggetjes gezien dorpjes. Het regende inmiddels dus alles zag er een beetje troosteloos uit, maar het was wel een leuke autorit.
In de avond hadden Peter en ik spaghetti gegeten en daarna zijn we alles gaan inpakken voor vrijdag.

Vrijdag
Op deze dag waren we al vroeg op omdat we om half elf de sleutel moeten inleveren van het huisje. We hadden alles de vorige avond al ingepakt en kon Peter zo alles in de auto zetten. Om 12 uur waren we thuis in Den Haag en heeft Peter eerst alle spullen uitgeladen en hebben we even middag gegeten. Daarna zijn we naar de Mega stores gereden ehbben daar onze eetkamerlamp gekocht. Dit kado hebben we van mijn ouders als huwelijks kado en we zijn er erg blij mee. De lamp moest nog besteld worden en komt hopelijk volgende week binnen.
Het is een mooie hanglamp voor boven de eetkamertafel waar nu na 3 jaar nog een peertje hangt.
Na deze mooi aankoop zijn we naar Wateringen gereden en hebben nog een huwelijkskado aangeschaft. Ik had namelijk in de week voor we op vakantie gingen hele mooi lampjes gezien voor op ons dressoir. Het zijn twee leuke schemerlampjes met een mooie zilveren voet en creme kleurige kapjes erop. Het staat erg mooi en we zijn er zeer blij mee. Ook hebben we twee mooie kaarsen kandelaars gekocht en die staan ook mooi op tafel. We verwennen ons zelf maar.
Daarna hebben we weekendboodschappen gedaan bij de supermarkt en in de avond had ik een lekkere ovenschotel gemaakt.
Ik was erg moe ’s avonds van de lange dag en we zijn niet al te laat naar bed gegaan.


Leave a Reply