Tuin en winkelen.

Gistermorgen waren we al best vlot op en hebben we samen gezellig in de tuin ontbeten. Het was al lekker weer en het was net alsof we in eigen tuin op vakantie waren. Als je namelijk op vakantie bent en kampeert dan ga je ook buiten ontbijten dus vandaar dat ik het gistren op vakantie vond lijken. Na het ontbijt zijn we naar de Hornbach bouwmarkt geweest waar Peter nog vier zakken zand heeft gekocht en een zak van die cacaodoppen voor tussen de planten en zo een onkruid tussen de tegels uit krabber. Dat is een klusje voor mij.
Toen we thuis kwamen is Peter gelijk aan de slag gegaan met het bestraten van het pleintje achter in de tuin. Het was erg veel werk.
Maar het is prachtig geworden. Ondertussen had ik al heel wat mos en onkruisd tussen de tegels vandaag geschraapt en dat lukte goed met dat tuingereedschapje. Ik ga er dan gewoon lekker bij zitten en reinig de onkruidjes tussen de tegels alsof ik een tandarts ben die vuil tussen stenen tanden vandaan pulkt en schraapt. In de middag bel ik mijn zus en zou nog even gaan kijken bij Hen M voor een goede maat jurkje voor mijn nichtje Fleur want in Haarlem en Almere was haar maat niet meer. Dus ging ik met de auto naar de Boogaard winkelcentrum om daar even te kijken. Ik vond de jurkjes wel, alleen hadden ze bij ons ook alleen nog maar drie veel te grote maten. Helaas dus. Toen ben ik zelf nog even wezen shoppen. Ik kon het niet laten.
Ik heb een hempje gekocht, een bikini en een ander Hema horloge. Ik had namelijk zo een plastic sportief horloge die eerst lichtblauw was, maar langzaamaan een hele lelijke kleur groen werd. Ik heb dus nu een hele gewone met ronde witte wijzerplaat en zilverkleurige schakels. In de wijzerplaat zitten streepjes en hij is best stoer. Ook past deze beter bij mijn zilveren armband en kan ik hier beter de secondenwijzer volgen.
Soms maak ik hier wel; eens gebruik van als ik effe mijn hartslag wil meten.
Er moesten nog wel wat schakeltjes uit, want ik heb vrij dunne polsen, maar verder zit ie goed.
Daarna ben ik nog even naar de supermarkt gegaan en heb nog even stokbrood, kruideboter en een komkommer gehaald.
Daarna ben ik nar huis gereden en was het al half 5 geweest. Ik voelde me een beetje schuldig omdat ik zo lang weg was geweest terwijk dat niet de bedoeling was. Maar peter was de hele middag bezig met de bestrating en toen ik terug kwam was het net klaar en heel mooi geworden.
We kunnen nu veel makkelijker met mijn snorfietsje en gewone fiets in en uit het schuurtje.
Peter was daarna even heel moe en heeft even uitgerust. Ik ben ondertussen sateh gaan maken en de andere voorbereidingen voor de BBQ gaan treffen. Ik hoefde niet veel te doen hoor. Alleen salade maken en groente snijden en de satehstokje s maken.
Om 7 uur kwamen Hein en Natasja bij ons BBQ en en hebben we een hele gezellige avond gehad. We hadden lekkere sateh met saus en hamburger en speklapje. daarbij stokbrood met het een en ander erop en salade.
In de loop van de avond werd het wel wat frisser en zijn we met de koffie binnen gaan zitten. We hebben nog even lekker bijgekletst en ron een uur of half 12 gingen ze naar huis en Peter en ik naar bed. Ik vond het reuze gezellig, maar was wel best moe aan het eind van de dag.
Inmiddels is het nu zondagmorgen en ik heb net gesprayed. Ik ga zo onbijt maken en ik zie dat het weer mooi weer is en hopelijk kunnen we buiten ontbijten.
tot schrijfs.


Leave a Reply