Koninginnendag thuis

Gelukkig kon ik dit weekend weer even naar huis. Vorig weekend was ik namelijk in het ziekenhuis gebleven omdat ik erg moe was en mijn leverfuncties weer slechter waren. Dit keer van te weinig zuurstof in mijn lever dacht ik en niet van de antibiotica. Ook was mijn longfunctie toen weer slechter. Afgelopen maandag moest ik weer blazen en toen was mijn longfunctie weer iets beter.

Afgelopen week was ik wel weer benauwder en had erg slecht geslapen steeds door de benauwdheid. Ik kan gewoon niet meer rustig uitademen en dan is iedere ademhaling vermoeiend en kom ik gewoon niet lekker in slaap maar als ik dan slaap is het niet langer als en uurtje achter elkaar. Oververmoeidheid begon me steeds meer te pakken te krijgen. Afgelopen woensdag kreeg ik dus weer meer prednison 30 mg om even te kijken hoe het dan gaat. Nou dat heb ik gelijk gemerkt. Ik had gelijk de volgende nacht eens een uur of 5 achter elkaar doorgeslapen en de nachten erna sliep ik ook beter. Zo dat scheelt een hoop in benauwdheid, en ik kan nu wel weer wat beter uitademen. Wat zal dat heerlijk zijn met nieuwe longen om dan gewoon zonder erbij na te denken te kunnen ademhalen, goh dan hou ik tijd over. Al dat gehijg dat ik nu aan tijd kwijt ben. Na iedere 5 stappen hijg ik me suf en moet ik eerst gaan zitten om weer bij te komen, zelfs omdraaien in bed kost me erg veel moeite.

Afgelopen vrijdag moest Manon op controle bij de longarts en daarvoor moest ze longfunctie blazen. Ze had niet supergoed geblazen, maar ook niet heel slecht. Ze had alleen wat last van haar buik. Nu heeft ze wat extra laxeermiddel genomen om geen echte darmverstopping te krijgen. Verder gaat het best stabiel en goed met Manon.

Vrijdagmorgen had Peter de achterlichten van de auto laten maken en daarna is hij nog even naar zoetermeer gereden naar de computerwinkel en heeft hij een mooie externe harde schijf gekocht waar veel backup op kan.

Vrijdagmiddag kwam Peter Manon en mij ophalen en zijn we naar de Albert Heijn gereden en hebben daar lekker vers brood en beleg gekocht en hebben dat als middageten lekker opgegeten. Daarna hebben we Manon op het station van Delft afgezet en is ze met de trein naar huis gereden die er als het goed is een half uur over deed.

Daarna zijn we naar huis gegaan. In de avond had Peter heerlijk voor me gekookt. Zalmfilet met spinazie en rostirondjes. Het was erg lekker.

In de avond heeft Peter dankzij zijn vader de nieuwe harde schijf geinstaleerd en doet het ding het nu goed. Ook hebben we weer twee afleveringen van Prison break gezien en vinden we het een leuke spannende serie om te volgen.

Vandaag is het koninginnendag en eigenlijk is het een hele rustige dag. We hebben even uitgeslapen, ontbeten en daarna is peter boodschappen gaan doen. Het was druk in de AH en eigenlijk kan je bij ons beter op vrijdag de boodschappen doen.  Daarna moest Peter nog even terug naar het ziekenhuis om nog extra insuline voor me op te halen. Ik was vergeten voldoende mee te nemen nu ik meer eenheden ben gaan spuiten. Ik had er gewoon niet aan gedacht. Normaal heb ik namelijk genoeg voorraad thuis maar die is op en liggen mijn voorraad medicijnen in t ziekenhuis.

Vanmorgen heb ik de koningin op TV gezien in Zeewolde en in Almere. Daarna ben ik in bad gegaan en heb een oranje shirt aan en Peter ook. Ook hebben we een oranje tompoes op en voelen we ons 80. Ik ben jammergenoeg wat te ziek om op stap te gaan dus blijf ik lekker thuis. Mijn longen en lijf zijn nu behoorlijk ziek en moet ik oppassen dat ik niet te veel doe. Zelf zou ik vanalles willen doen, zoals naar de vrijmarkt in Delft of gewoon naar de boogaard (winkelcentrum in de buurt) of andere leuke dingen doen, maar dat gaat gewoon niet. Mijn organen krijgen dan te weinig zuurstof en ik raak dan alleen maar zieker door oververmoeidheid.

Voor vanavond hebben we tomatensoep met kaas/ui broodje. Ook hebben we aardbeien voor op brood, dat zal me lekker smaken. Morgen halen we Chinees.

Verder gaan we vanavond lekker tv kijken. We kijken meestal eigen huis en tuin en daarna een vakantieprogramma of een ander woon of klus programma. Toch kijk ik graag naar woonprogramma’s zoals de TV makelaar, stay or go of hoe verbouw ik iemand anders zijn huis tot erg lelijk met Martijn krabbe die het eindresultaat meestal ook erg lelijk vind.

Elke dag en ook ieder weekend zijn we met zijn alleen aan het hopen dat ik nou eindelijk eens nieuwe longen zou mogen ontvangen. Ik wil iedereen nogmaals bedanken voor het bidden, kaarsjes branden, duimen en het leggen van gelukspoppetjes onder je kussen en wrijven over boedhabeelden zodat die mooie nieuwe longen maar gauw komen mogen. Iedereen denkt aan me en leeft erg met me mee. Ik heb inmiddels al bijna 200 mooie kaarten en ik heb nog steeds plek om ze op te hangen. ook vind ik het erg gezellig om zo veel en vaak bezoek van alle familie en vrienden te krijgen, de week is gewoon te kort.

Ik zal nog even wat fotootjes plaatsen en dan typ ik morgen weer over zondag.

tot schrijfs en veel liefs van pascale.

 


6 Responses to “Koninginnendag thuis”

 1. Judith Says:

  “hoe verbouw ik iemand anders zijn huis tot erg lelijk” Heel leuk gezegd :) . En ik hoop echt dat die nieuwe longen nou eindelijk eens komen! Je moet er veel te lang op wachten…
  Liefs, Judith

 2. mennie Says:

  lieve Pascale,
  Leuke site heb je!
  Wens jou veel kracht toe,
  het zijn zware tijden,die longen moeten nou
  echt komen,anders rij ik persoonlijk iemand de sloot in…
  hihi ofzo..Fijn dat je dit weekend thuis bent bij Peter.
  Ook ik heb onze koningin op tv aanschouwd…met hoed!
  Hier was het de hele dag zonnig,heb zelfs nog liggen zonnen.
  Sterkte Pascale en ik volg je verhalen.
  Groeten aan Peter en Manon,
  en een zoen van mij,hou je goed!
  Mennie

 3. Bob Says:

  Pascale, die longen gaan er komen voor je! Ik kan ze helaas niet op bestelling af laten leveren, maar ben er van overtuigd dat het niet lang meer duurt, je hebt ze verdiend. Heel veel succes en volgend jaar loop jij bij wijze van spreken rennend over de vrijmarkt in Delft!

  Sterkte, Bob.

 4. Tamara Says:

  Hey Pascale!

  Balen dat je je steeds slechter gaat voelen, ik hoop dat die longen nou toch echt eens gaan komen!! Je hebt ze hard nodig!
  Heeel erg veel sterkte dr mee!
  -xxx- Tamara

 5. Regina Says:

  Hai Pascale,
  Balen, dat je je zo rot moet voelen. We hopen zo, dat de nieuwe longen niet lang meer op zich laten wachten. Hou vol, hoor!! Wij duimen hard door!!
  Liefs Robin, Regina, Lara en Aimee

 6. Irène Says:

  Hoi Pascale,

  Hoe gaat het met je?
  Ik hoop dat je nu lekker thuis in de zon zit, te genieten van het stralende weer.
  Komt er snel weer een update?

  Hou je goed!
  Liefs,
  Irène

Leave a Reply