Snavelmijt

Gisteren ben ik nog het een en ander vergeten te schrijven. Ik heb namelijk nog even bloed laten prikken en dat ging niet zo lekker. Ze moesten twee keer prikken voor 1 buisje bloed en bij alle twee de keren kwam er een blauwe bult. Dus nu heb ik twee grote blauwe plekken op mijn handen. Ik ben dus erg moeilijk te prikken volgens de bloedafname dame. Maar goed dat wist ik al wel.
Blij dat ik dan een portocath heb en niet zo vaak meer geprikt hoef te worden in mijn handen.
Gistermiddag heeft Peter samen met mij de nieuwe R2 camera gekocht. Het is een hele mooie en maakt mooie foto’s.
Peter heeft gisteren al wat leuke foto’s ermee gemaakt en we moeten nog uitzoeken hoe we die op deze weblog moeten zetten.
Vandaag heb ik lekker uitgeslapen en werd pas op half tien wakker. Ik ben toen gaan eten, sprayen en douchen. Daarna ben ik boodschappen gaan doen. Tussendoor nog even een was weggewerkt en toen om drie uur naar de dierenarts. Mijn grasparkietje Nemo heeft namelijk snavelmijt. Dat moet behandeld worden en dat is nog best lastig. Je moet hem vangen en dan zijn snavel met een goedje insmeren en hij moet an ook 0,02 ml inslikken en zie dat maar eens in die snavel te krijgen. Ik denk dat ik het medicijn maar op een stukje appel spuit en hopen dat hij dan een stukje appel met medicijn gaat opeten. We zien wel en danders verzinnen we wel wat.
Dus elke vrijdag aankomende drie weken moet nemo zo een snavelbehandeling.
Vandaag vond hij het al niet leuk naar de dieren arts. Ik had hem in een parkietenvervoersdoosje gedaan en hem op mijn bijerijdersstoel gezet.
Nemo hoefde geen gordel om want tja zo een doosje is erg klein. Mijn tas met zuurstoftankje stond ernaast en ik maar opletten dat die tas niet omvalt bovenop het doosje met Nemo erin, maar gelukkig hebben we de heen en terugreis goed overleeft en vinden parkieten autorijden maar niks.
Nemo was in de dierenartsenpraktijk ook nog even ontsnapt en vloog vrolijk door de bahandelkamer heen. Gelukkig had de dierenarts hem zo weer te pakken omdat nemo nog niet zo een grote en goede vlieger is.
Dit bezoekje was weer 35 euri dat is meer dan een nieuwe. Een grasparkiet kost meestal tussen de 15 en 20 euro. Dus vandaar dat Nemo al total loss is verklaard door snavelmijt. nee hoor hij is verder niet ziek, maar het lijkt er soms op alsof hij parkieten ADHD heeft.
Daarna heb ik Nemo thuis in zijn kooi gezet en ben naar Els gereden (peter zijn moeder) want zij gaat mijn broek van mijn nieuwe pak korter maken, die was wel 12 cm te lang. We hebben ook thee gedronken.
Daarna even Nutri’s opgehaald bij de apotheek en toen gelijk gekookt. Ik had ovenschotel witlof gemaakt. Met een tartaartje en gebakken krieltjes. Ik had natuurlijk veel te veel witlof gemaakt, maar ja het was wel lekker en wat over was ligt nu in de vuilnisbak.
Nu is het avond en heb ik net gesparyed omdat ik een beetje astmatisch ben en tijdelijk weer meer combivent nodig heb.
Morgen dan gaan we naar Almere om het nieuwe huis van mijn ouderste bekijken. Wordt een drukke dag dus.
Zondag wordt ook druk want dan gaan we in de middag naar de show van Andre van Duin.
Morgen schrijf ik weer.

Leave a Reply